Jabłka z cynamonem

Jabłka z cynamonem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    5 kg
  • cukier

    1,5 kg
  • cynamon Prymat

    1 op
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce.
Wrzucić do garnka i smażyć 20 minut.
Dodać cukier, smażyć do rozpuszczenia się cukru.
Na koniec dodać cynamon i wymieszać.
Jabłka nakładać do słoików, zakręcić i pasteryzować 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MagdaXXX

22.07.2013 20:18
mniam mniam

cooleczka

19.12.2011 13:23
lubię takie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat