Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białka jaj 5 szt.
sól szczypta
cukier drobny 0,5 szkl.
mąka tortowa 5 łyżek
żółtko jajek 5 szt.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
woda gazowana 1-2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt

Ubić pianę z 5 białek, na koniec dodać szczyptę soli. Cały czas ubijając dodawać po trochu pozostałe składniki. Ciasto przelać do przygotowanej (natłuszczonej formy) i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 170 st. do pół godz. (w zależności od piekarnika). Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 09.01.2012 15:29
proszek i soda jeszcze?! ja do biszkoptu nie dodaję żadnych spulchniaczy od dawna a i tak są puszyste - wystarczy porządnie ubić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak