Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluseczki salzburskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 60 g
cukier 100 g
jaja 5 szt
mąka 20 g
mleko 1/2 szkl.
cukier puder 25 g

Przepis i sposób przygotowania na: kluseczki salzburskie

Na puszystą masę utrzeć masło, cukier i żółtka. Dodać mąkę i sztywna pianę z białek, delikatnie wymieszać. W żaroodpornym naczyniu zagotować mleko, dodać masę i wstawić do mocno nagrzanego pieca na 6 minut, aż nabierze jasnozłotego koloru. Z masy łyżeczką formować kluseczki, ułożyć na talerzykach i posypać cukrem pudrem. Podawać ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 17.05.2012 15:52
hm.... ciekawe
gusia1000 09.05.2012 19:40
Nie jadłam ich, więc najwyższa pora takie coś zrobić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak