Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielońce z fasolą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 400 g
jajko 2 szt
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g
sól, pieprz do smaku
oliwa do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
biała fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Mielońce z fasolą

Mięso umyć, zmielić w maszynce razem z cebulą, czosnkiem i fasolą.
Do masy dodać jajka, bułkę tartą, sól i pieprz do smaku.
Wymieszać, formować okrągłe kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na nie za dużym ogniu.
Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 18.06.2012 09:10
super
Anna146 09.06.2011 07:14
interesujący pomysł na obiad
jasiek 26.03.2011 16:35
fajna nazwa:)
gosia561 18.02.2011 23:36
pomysłowa nazwa:)
ewelinapac 10.12.2010 19:49
extra
iwona332 03.12.2010 11:50
super
buksiak12 29.09.2010 11:51
tego jeszcze nie jadłem,ciekawy przepis
eli_555 04.09.2010 00:58
Muszę wypróbować,bo pysznie wyglądają.
Smakosz6 21.08.2010 11:33
ale to super wygląda!
wedith1 19.08.2010 10:57
Mmmmmm!!!!! Nic dodać nic ująć !!!!! :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak