Mielońce z fasolą

Mielońce z fasolą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    400 g
  • jajka

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • bułka tarta

    100 g
  • sól, pieprz

    do smaku
  • oliwa

    do smażenia
  • bułka tarta

    do panierowania
  • biała fasola

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, zmielić w maszynce razem z cebulą, czosnkiem i fasolą.
Do masy dodać jajka, bułkę tartą, sól i pieprz do smaku.
Wymieszać, formować okrągłe kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć na nie za dużym ogniu.
Podawać z ziemniakami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wiesława1

18.06.2012 09:10
super

Anna146

09.06.2011 07:14
interesujący pomysł na obiad

jasiek

26.03.2011 16:35
fajna nazwa:)

gosia561

18.02.2011 23:36
pomysłowa nazwa:)

ewelinapac

10.12.2010 19:49
extra

iwona332

03.12.2010 11:50
super

buksiak12

29.09.2010 11:51
tego jeszcze nie jadłem,ciekawy przepis

eli_555

04.09.2010 00:58
Muszę wypróbować,bo pysznie wyglądają.

Smakosz6

21.08.2010 11:33
ale to super wygląda!

wedith1

19.08.2010 10:57
Mmmmmm!!!!! Nic dodać nic ująć !!!!! :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat