Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek makowy z masą krówkową i ptasim mleczkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto makowe;
białko 1 szklanka
cukier 1 szklanka
mąka 3/4 szklanka
mak 1 szklanka
masa krówkowa 1 puszka
serki Danio 2 szt
polewa czekoladowa 1 opakowanie
galaretka agrestowa
Biszkopt 1 szt
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Placek makowy z masą krówkową i ptasim mleczkiem

Białka ubijamy na sztywną pianę,dodajemy cukier,mąkę i mak. Mieszamy dokładnie i wylewamy ciasto na wysmarowana tłuszczem brytfannę. Pieczemy. Ostudzone ciasto przekrawamy na pół.
Jedną połowę ciasta (spód) smarujemy gotową masa krówko-wą. Na niego kładziemy biszkopt upieczony z 4jaj.
Na biszkopt wylewamy ptasie mleczko (dwie galaretki rozpuszczone w dwóch szklankach wody-razem;zmiksowane z serkami Danio) kiedy mleczko zgęstnieje wylewamy na biszkopt i przykrywamy drugą połową ciasta makowego. Polewamy polewą czekoladową i zdobimy kokosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 12.01.2012 20:40
super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak