Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Najprostsza pomidorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1,5 litra
włoszczyzna
kostka rosołowa 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 puszka
sól do smaku
pieprz do smaku
ryż 0,5 szklanki
koper

Przepis i sposób przygotowania na: Najprostsza pomidorowa

Kostki rosołowe rozpuścić we wodzie, wrzucić obrane jarzyny i pogotować to wszystko. Gdy jarzynki zaczną mięknąć dodać wypłukany ryż i gotować aż ryż zmięknie. Dodać koncentrat pomidorowy (tu można użyć większej ilości - da to mocniejszy smak), zagotować. Odlać do szklanki 1-2 chochelki i rozmieszać ze śmietaną (ja do zupy daję trochę i później na każdy talerz około pół łyżeczki). Wlać do zupy. Można dodać koper posiekany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 10.04.2012 14:11
pycha
senninha 09.01.2012 13:06
a ja nienawidzę pomidorów, a zupę i sos uwielbiam ! :)
halina17 09.01.2012 13:05
najpopularniejsza zupa i prawie każdy lubi
suzana 09.01.2012 12:47
uwielbiam taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak