Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebule w winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1/2 kg
oliwa 30 ml
masło 2 łyżki
sól
cukier
wino czerwone 1/2 butelki
tymianek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Cebule w winie

Na oliwie rozgrzanej z masłem zeszklić cebulę, lekko zrumienić. Dodać tymianek, sól i łyżkę cukru, zamieszać. Wlać wino. Gotować powoli, czasami mieszając, aż całe wino wyparuje. Podawać do mięsa lub na grzankach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak