Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cebulki w białym winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

małe cebulki 800 g
masło 2 łyżki
bulion 1/2 szkl.
białe wino 1/2 szkl.
śmietana 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: cebulki w białym winie

Cebulki obrać, przekroić na pół i pokroić w półplasterki. Podsmażyć na maśle, dodać wino i bulion, przykryć i dusić ok 12 minut. Posolić, popieprzyć, dodać śmietanę, wymieszać. Podawać posypane natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 06.09.2012 23:11
?wietna przek?ska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak