Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cebulki w karmelu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

małe cebulki 600 g
oliwa 2 łyżki
cukier brązowy 3 łyżki
wino czerwone 1 szkl.
ocet winny czerwony 5 łyżek
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Cynamon mielony Prymat 2 łyżeczki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: cebulki w karmelu

W płaskim garnku mieszając, zaszklić na oliwie obrane cebulki, posolić, dodać cukier, podgrzewać, aż się rozpuści. Dolać wino, ocet i koncentrat, wsypać cynamon i pieprz i mieszając, gotować ok. 15 minut. Niech sos odparuje i zgęstnieje. Dosolić. Doskonały dodatek do pieczeni wołowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.05.2012 17:32
Fajne, zgadzam się.
caralajna 24.01.2012 18:49
fajne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak