Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gotowana marchewka z miętą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 600 g
masło 2 łyżki
cukier 3 łyżki
mięta posiekana 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: gotowana marchewka z miętą

Marchewki obrać i gotować ok. 8 minut w posolonej wodzie. W garnku roztopić masło, dodać marchewki, dusić przykryte, mieszając 3 minuty. Dodać cukier, popieprzyć i dusić 5 minut. Posypać miętą, wymieszać, potrzymać na gazie ze 2 minuty i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.05.2012 17:31
Samo zdrowie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak