Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowo, śliwkowo, brzoskwiniowa rozkosz

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna Kasia 70 g
mleczna czekolada 100 g
jabłka 5 szt
brzoskwinie 2 szt
śliwki 2 szt
woda 100 ml
galaretka cytrynowa 1 op
cukier 1 łyżka
śmietana 30% 200 ml
śmietan fix 1 szt
cukier waniliowy 1 op
perełki cukrowe
herbatniki 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowo, śliwkowo, brzoskwiniowa rozkosz

Herbatniki rozdrobnić.
Kasię roztopić.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
Do herbatników wlać margarynę i czekoladę.
Wszystko wymieszać, wyłożyć do tortownicy, wyrównać powierzchnie i wstawić do lodówki aby masa zastygła.

Jabłka i 2 brzoskwinie obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i pestki, pokroić w kostkę.
Wrzucić owoce na patelnię, wlać wodę i dusić około 5-7 minut.
Wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać.
Schłodzoną i tężejącą masę owocową wyłożyć na ciasto i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Gdy galaretka się zetnie ubić śmietanę z cukrem waniliowym i śmietan fixem.
Śmietankę wyłożyć na galaretkę, zrobić widelcem wzorki.
Śliwki pokroić w plasterki i obłożyć nimi dookoła brzeg ciasta.
Na środku posypać perełkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 16.07.2012 19:38
Rzeczywiście rozkosz:)
Anna133 27.02.2012 18:49
kusi ze szok
Anna133 30.01.2012 20:11
no cudo s?odkie , cuso :)
Kas2 09.01.2012 21:06
fantastyczne ciacho
cukiereczek 09.01.2012 15:19
Prawdziwa rozkosz dla podniebienia
ZEWA 09.01.2012 11:20
dziękuję
Agnieszka_B 09.01.2012 11:10
Wygląda obłędnie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak