Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z karczku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1,5 kg
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
ketchup 4 łyżki
smalec 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
majeranek do smaku
przecier pomidorowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z karczku

Mięso umyć, osuszyć natrzeć pieprzem, roztartym czosnkiem, majerankiem, papryką, pokrojoną w pióra cebulą. Dodać do tego ketchup, przecier i zostawić przykryte folią aluminiową w lodówce najlepiej na całą noc. Następnie na smalcu podsmażyć z każdej strony, przełożyć do brytfanki, posolić jeszcze lekko i piec w piekarniku na 140-160 stopni przez około 1 - 1,5 godziny. Do obiadu kroić w grube plastry i podawać z sosem. Na kanapki kroić cienko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 19.05.2012 20:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak