Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dzem z agrestu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

agrest 1 kg
cukier 1 kg
Kwas cytrynowy Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: dzem z agrestu

umyty agrest przekroić na pół,wyjąć pestki i zalać gorącą wodą z odrobiną kwasku cytr.
po ostygnięciu wstawić na noc do lodówki
zlać płyn i zagotować syrop z cukrem
do gorącego syropu dodać agrest i smażyć na małym ogniu ok 15-20 min.
przełożyć do wyparzonych słoików i gotowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak