Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w czerwonej zalewie

2.0
(0)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 1 kilogram
cebula 1 sztuka
papryka konserwowa 3 paski
ogórek konserwowy 3 sztuki
ocet 4 łyżki
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
ketchup 4 łyżki
cukier 4 łyżki
olej 2 łyżki
sól 1 łyżka
woda 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w czerwonej zalewie

Rybę usmażyć dowolnie (w cieście naleśnikowym lub w bułce tartej). Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. W salaterce ułożyć warstwę ryb - na to pokrojoną w kostkę paprykę i plasterki ogórków - znów warstwę ryb - i znów papryka i ogórek - itd...

Przygotować zalewę: Zagotować wodę z octem, dodać koncentrat, ketchup, cukier, olej, sól. Gorącą zalać rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 09.05.2012 08:07
pycha
olkaaa 13.03.2012 08:11
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak