Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka lekko pijana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 szt
czosnek 2 ząbki
cebula 1 szt
olej
mąka 1,5 szklanki
jaja 4 szt
piwo jasne 0,5 butelki
masło 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka lekko pijana

Pierś umyć, pokroić w kostkę lub paski. Natrzeć rozgniecionym czosnkiem i cebulą. Zawinąć w folię i zostawić na około 30 minut. W tym czasie przygotować ciasto: oddzielić białko od żółtek i odstawić do lodówki. W misie wymieszać : żółtka, roztopione i ostudzone masło, sól, pieprz. Do wymieszanego dodać piwo. Przykryć misę i chłodzić w lodówce około 1 godziny. Po tym czasie ubić pianę z białek, wymieszać z masą. Mięso (po usunięciu cebuli i czosnku) posolić i popieprzyć i zanurzać w cieście. Smażyć na oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 16.03.2012 07:58
mniam
Ada-Gaba 10.02.2012 07:18
znakomite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak