Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Magdalenki z czekoladą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 15 dag
jajko 6 sztuk
cukier 10 dag
mąka 15 dag
kakao 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rodzynki 5 dag
mleczna czekolada 10 dag
DODATKOWO:
polewa czekoladowa
posypka do ciasta

Przepis i sposób przygotowania na: Magdalenki z czekoladą

Masło rozpuścić i przestudzić. Do miski przesiać mąkę, kakao i proszek do pieczenia, wszystko wymieszać na sucho. Jajka utrzeć z cukrem do białości i dodawać do nich małymi porcjami suche składniki, na koniec dodać ostudzone masło i rodzynki, dokładnie wymieszać. Do małych foremek wlać po 1 łyżce ciasta w każdą foremkę włożyć po kostce czekolady i dopełnić ciastem do 3/4 wysokości foremki. Piec około 15 min w temp.190st po wystudzeniu polać polewą i ozdobić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika78 07.04.2012 23:28
apetycznie wygladaja...pyszotka!
alaaa 29.03.2012 21:07
mmm ta polewa,
caralajna 18.01.2012 22:51
niesamowicie efektowne
evita0007 09.01.2012 10:14
ale pyszności mmmm :-)
Kas2 09.01.2012 09:26
palce lizać
stokrotka 09.01.2012 09:08
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak