Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie paczuszki z gruszką i jabłkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
cukier puder
jabłko 2 szt
gruszka 2 szt
cukier 3 łyżki
Goździki całe Prymat 1 szt
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie paczuszki z gruszką i jabłkiem

Ciasto francuskie kupne lekko wałkujemy i kroimy w kwadraty . Jabłko ,gruszki kroimy w kostkę . Podsmazamy na patelni z dodatkiem goździka i cynamonu .dodajemy cukier i mieszamy .Podsmażamy .Studzimy . Owocowe nadzienie nakładamy na środek kwadratu i zawijamy rogi do góry . Pieczemy w piekaniku 200 stopni 25 min .Posypujemy cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 10.04.2012 19:59
super
jeanette_v 02.03.2012 22:03
Super przepis, muszę spróbować.
Katarzyna/kate1980 09.01.2012 22:29
jakie śliczne
aginaa 09.01.2012 16:44
smaczne
Kas2 09.01.2012 09:27
ale ładniw zwinięte. super przepis
iwa643 09.01.2012 08:07
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak