Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybka w cebulce

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy średni 1 słoiczek
oliwa do smażenia
mąka do obtaczania
filet z dorsza 1,5 kg
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
cebula 5 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rybka w cebulce

Rybę czyścimy, solimy, obtaczamy w mące i smażymy na oleju.
W międzyczasie obieramy cebulę, kroimy w półksiężyce i podsmażamy na oleju.
Gdy jest miękka dodajemy koncentrat pomidorowy, solimy i pieprzymy do smaku.
Po chwili gdy koncentrat połączy się z cebulą dodajemy cukier i ocet i mieszamy.
Ocet i cukier dajemy do smaku.
Gotowa cebula powinna być słodko-kwaśna.
Tak przygotowaną cebulą przykrywamy rybę.
Najlepiej smakuje na trzeci dzień ( ryba musi naciągnąć ).
Podajemy na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 30.12.2011 22:35
fajna
Wokalista 24.06.2011 16:45
Rewelacja , muszę przyrządzić :)
Henryka2 05.03.2011 20:50
Uwielbiam taką rybkę.
wedith1 17.07.2010 09:02
Ależ to pysznie wygląda!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak