Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka ryżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kleik ryżowy 1 opakowanie
margaryna 1 kostka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 1/3 szklanki
jaja 2 szt
kwaśna śmietana 1 łyżka
wiórki kokosowe 1 łyżka
marmolada

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka ryżowe

Margarynę posiekać z kleikiem, dodać proszek, cukier, jaja, śmietanę i kokos. Wszystko wymieszać i zarobić ciasto. Gotową masę rozwałkować, a z otrzymanego wykrawać szklanką okrągłe ciasteczka. Na środku każdego układać wiśnie lub odrobinę marmolady. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku na złoty kolor. Przechowywać w suchym miejscu, bo gdy \"naciągną\" wilgoci nie są już takie dobre.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 15.02.2012 09:25
smaczne
AgaS10 11.02.2012 18:05
podobają mi się:)
Robert10 11.02.2012 17:12
pomysłowe
kate.500 09.02.2012 07:27
super ciekawe
caralajna 01.02.2012 10:09
musze kiedys wyprobowac te ciastka z kleiku
agnieszka214 09.01.2012 07:55
lubie takie
agnieszka214 09.01.2012 07:55
lubie takie
agnieszka214 09.01.2012 07:55
lubie takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak