Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z serka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 litry
kostki rosołowe 2 szt
por 2 szt
ser topiony 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z serka

Wodę zagotować z kostkami rosołowymi i pokrojonymi na części (mniej więcej jeden por na 4 części) porami. Po około 15-20 minutach pora wyjąć, a do zupy dodać 3 serki (koniecznie bez żadnych dodatków, bo już zupa nie wychodzi tak dobra) i pogotować chwilę. Tak przygotowaną zupę podawać z grzankami. Pycha!
Serek - najlepiej Złoty Ementaler. Zamiast gotować kostki rosołowe można użyć bulionu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 25.03.2012 15:28
super
caralajna 17.02.2012 09:37
lubię zupę z serków
aga130982 10.02.2012 07:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak