Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadela z pieczarkami i kukurydzą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
mortadela 40 dag
cebula 1 szt
groszek konserwowy 1 szkl
kukurydza marynowana 1 szkl
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
ketchup 2 łyżki
szczypiorek usiekany 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadela z pieczarkami i kukurydzą

Kiełbasę pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w krążki, zeszklić na maśle, wsypać pokrojone pieczarki, dusić około 10 minut. Następnie dodać kiełbasę, koncentrat pomidorowy, przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze dusić przez kilka minut. Pod koniec dodać ketchup, osączone z zalewy kukurydzę i groszek konserwowy, szczypiorek, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 31.05.2013 08:56
bardzo smaczne
IlonaAlbertos 27.09.2012 13:01
Takiej jeszcze nie jadłam.
zuzanna_z 31.03.2012 12:28
dobre
Justyna Jussstiii 01.03.2012 11:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak