Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane pierogi w waflu

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 20 dag
cebula 1 szt
jajko 3 szt
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
wafel 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
twaróg 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane pierogi w waflu

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać, drobno posiekać i podsmażyć na maśle. Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przecisnąć przez praskę, przestudzić. Do lekko ciepłych ziemniaków dodać pokruszony ser twarogowy, podsmażoną cebulę, 1 jajko, sól i pieprz do smaku, wymieszać.
Krok 1 - Panierowane pierogi w waflu foto
2
Wafel położyć na folii, skropić odrobiną wody, posmarować farszem i zwinąć roladę
Krok 2 - Panierowane pierogi w waflu foto
3
Następnie pokroić na 2 cm kawałki, zanurzać w roztrzepanych jajkach, obtaczać w bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju, na złoty kolor.
Krok 3 - Panierowane pierogi w waflu foto
4
Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać same lub z sosem pieczarkowym.
Krok 4 - Panierowane pierogi w waflu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 18.01.2014 20:25
na pewno smaczne
Ewelina38 05.04.2013 21:37
bardzo pomysłowe jedzonko :)
IlonaAlbertos 21.10.2012 19:37
Świetny pomysł, takich jeszcze nie robiłam.
BernadettaP 09.01.2012 07:30
Rewelacyjne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak