Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy z suszonymi owocami i orzechami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białka z jajek 5 szt
cukier puder 5 łyżek
cukier waniliowy 2 łyżeczki
orzechy arachidowe 5 dag
rodzynki 5 dag
śliwki suszone 5 dag
jabłka suszone 5 dag
płatki migdałowe 5 dag
skórka pomarańczowa smażona 1 łyżka
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy z suszonymi owocami i orzechami

Blaszkę posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Suszone owoce zalać wrzącą wodą i moczyć przez 1/2 godziny. Następnie osuszyć i posiekać nożem razem ze skórką pomarańczową. Posiekanymi owocami posypać dno natłuszczonej blaszki obsypanej bułką tartą. Białka ubić na sztywną pianę, wymieszać z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Łyżką układać stożki na posiekanych owocach. Po wierzchu bezy posypać posiekanymi orzechami i płatkami migdałowymi. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 100-110 stopni i piec około 3-4 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbigniew1975 16.09.2013 20:53
na pewno smaczne
IlonaAlbertos 15.08.2012 22:12
Muszą smakować super.
ankaryba 25.06.2012 21:51
pychotka :-)
Kuchareczekjeden 15.02.2012 20:27
świetne
AgaS10 12.02.2012 19:16
świetne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak