Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z szynką, pomidorami i kukurydzą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szkl
woda 2/3 szkl
oliwa 2 łyżki
szynka 10 dag
ziemniaki ugotowane 2 szt
masło 1 łyżka
pomidory z puszki 4 szt
kukurydza marynowana 1/3 szkl
oregano 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z szynką, pomidorami i kukurydzą

Z mąki, ciepłej wody, szczypty soli i 1 łyżki oliwy zagnieść ciasto. Przykryć i odłożyć na 1/2 godziny. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć posiekaną cebulę. Następnie dodać osączone z zalewy pomidory i kukurydzę, przeciśnięte przez praskę ziemniaki, bułką tartą, pokrojoną w kostkę szynkę, oregano, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać. Ciasto rozwałkować, szklanką wycinać krążki. Na każdy krążek ciasta nakładać łyżeczkę farszu, składać na pół i dokładnie zlepiać brzegi. Gotować w osolonej wodzie około 4-5 minut od chwili wypłynięcia na powierzchnię.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 03.03.2014 23:08
bardzo pomysłowy farsz
smerfetka79 08.06.2012 14:17
oryginalny pomysł:))Ciekawe jak smakują:)
IlonaAlbertos 01.06.2012 22:25
Fajne połączenie składników, ciekawe jak smakuje.
Motorek 09.05.2012 09:56
fajny pomysł
Wafelek2601 08.05.2012 15:34
pyszne
cooleczka 21.03.2012 16:39
fajny pomysł na farsz :)
BernadettaP 18.02.2012 21:14
Muszą być pyszne !
Ewa95 09.01.2012 10:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak