Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fenkuł w białym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fenkuł 3 szt
bulion 1/2 szkl.
mąka ziemniaczana 1 łyżka
mleko 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: fenkuł w białym sosie

Oczyszczony i umyty fenkuł pokroić w plasterki. Zagotować 1/2 l wody posolonej, wrzucić fenkuł i gotować 15 minut, odcedzić. Zagotować szklankę wywaru, dodać bulion. W zimnym mlek rozmieszać mąkę i wlać do garnka, mieszając. Włożyć kawałki fenkuła, podgrzać i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.05.2012 23:22
Nie jadłam.
Norgiusz 21.01.2012 04:32
fajne
Norgiusz 21.01.2012 04:32
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak