Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidory nadziewane grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory duże twarde 6 szt
masło 80 g
cebula 30 g
natka pietruszki 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 20 g
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
prawdziwki 200 g
ser tarty 50 (pikantny)

Przepis i sposób przygotowania na: pomidory nadziewane grzybami

Z pomidorów odciąć górną część, wydrążyć wnętrze, posolić i popieprzyć i popapryczyć. Posiekane grzyby wymieszać z posiekaną cebulą, włożyć do rondla z rozgrzaną połową masła, dodać natkę, doprawić pieprzem i solą, dusić8 minut na słabym gazie. Gotowym farszem nadziać pomidory (z czubem), posypać serem i bułka, skropić masłem topionym. W żaroodpornym naczyniu roztopić resztę masła, ułożyć pomidory i piec ok. 10 minut w rozgrzanym piecu. Podawać z marchewką z groszkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.05.2012 23:20
Muszę tak zrobić, bo nie jadłam nigdy tak.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak