Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycelki cielęce z gruszkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sznycel cielęcy 8 sztuk
masło 10 dag
łuskany orzeszek pistacjowy 10 dag
ocet winny 3 łyżki
sól - -
gruszka 3 duże
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat - -

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycelki cielęce z gruszkami

Mięso opłukać, osuszyć, oprószyć solą, pieprzem Prymat, obsmażyć na połowie rozgrzanego masła po 4-5 min z każdej strony i pozostawić w cieple.
Gruszki obrać, pokroić na ósemki, usunąć gniazda nasienne. Na osobnej patelni rozgrzać pozostałe masło z cukrem i włożyć gruszki razem z orzeszkami. Wlać ocet i smażyć na dużym ogniu, aż się zrumienią i zmiękną.

Sznycelki przybrać gruszkami i podawać z pieczonymi lub smażonymi ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 16.02.2011 15:22
nie lubię dodatków do mięsa typu gruszki, orzeszki, itp
Babciagramolka 03.01.2011 10:59
Bardzo lubie karmelizowane gruszki jako dodatek do mięs
Barbara55 16.10.2010 16:31
uwagą na gruszkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak