Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kalarepka a\' la szparagi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalarepka młoda 1 kg
masło 70 g
mąka 30 g
żółtko jajek 1 szt
śmietana 1/2 szkl.
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kalarepka a\' la szparagi

Kalarepę obrać i pokroić w słupki grubości szparagów, zalać posolonym wrzątkiem i zagotować pod przykryciem. Odkryć i gotować pare minut aż ulotnią się wszystkie ostre zapachy. Dogotować przykryte. Przygotować jasną zasmażkę z mąki i masła, dolać trochę ostudzonego wywaru i zamieszać, dodać ugotowaną i odsączoną kalarepkę, zagotować, dosolić. Po zdjęciu z gazu dodać śmietanę wymieszaną z żółtkiem i posypać natką. Podawać z białym mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 09.05.2012 09:01
podoba mi się;)
gusia1000 06.05.2012 23:15
Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak