Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szpinak po bawarsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak 1000 g
smalec 60 g
cebula 30 g
mąka 40 g
śmietanka 1/2 szkl.
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: szpinak po bawarsku

Szpinak oczyścić, opłukać w dużej ilości wody, gotować 3 min. w posolonym wrzątku, odcedzić, schłodzić w zimnej wodzie, odsączyć. Posiekaną cebulkę zmiękczyć w tłuszczu, dodać posiekany szpinak, posypać mąką, dolać trochę wywaru ze szpinaku i zagotować. Zdjąć z gazu, dodać śmietankę, doprawić roztartym czosnkiem, sola i pieprzem. Podawać z mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.05.2012 23:13
Lubię go bardzo.
Kuchareczka2 07.03.2012 11:34
uwielbiam szpinak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak