Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szpinak po węgiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak 1,5 kg
słonina 80 g
mąka 70 g
rosół 1 szkl.
sól do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
cebula 1 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: szpinak po węgiersku

Szpinak oczyścić i opłukać w dużej ilości wody, podgotować w posolonym wrzątku, wypłukać w zimnej wodzie, odsączyć i grubo posiekać. Przygotować jasną zasmażkę z mąki i cebuli na pokrojonej, zarumienionej słoninie, dolać zimnego rosołu i zagotować. Dorzucić doprawiony solą i gałką szpinak, wymieszać i mocno zagrzać. Podawać z sadzonymi jajkami i gotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.05.2012 23:12
Lubię.
Marzena34 28.04.2012 14:25
ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak