Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybek Kania

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyb kania 5 szt
mleko 200 ml
jajko 1 szt
mąka 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
masło 5 łyżek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybek Kania

Kapelusze zalać mlekiem i odstawić na 30min. po czym wyjąć i oprószyć solą oraz pieprzem.
Następnie obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku a na koniec w bułce tartej.
Usmażyć na rozgrzanym maśle po czym pozostawić na małym ogniu ok. 8-10min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 30.01.2013 22:05
Super
Seba 06.12.2012 10:05
fajny
Dorota59 11.10.2012 18:26
też takie robię
Motorek 26.02.2012 10:51
super
Wafelek2601 21.02.2012 10:41
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak