Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna cotta light

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

smietana 18% 250 ml
mleko 250 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 g
laska wanilii 1 szt
cukier 35 g

Przepis i sposób przygotowania na: Panna cotta light

Rozciąć wzdłuż laskę wanilii, wyskrobać ziarenka i razem z laską i cukrem dodać do mleka. Na małym ogniu doprowadź mleko do wrzenia, gotować na małym ogniu przez 3-4 minuty. Rozpuścić w mleku żelatynę. Przecedzić przez gęste sito, wanilię wyrzucić. Do mleka dodać śmietankę. Rozlać do foremek i ostudzić. Zastygnięte okroić dookoła brzegu, wstawić na chwilę dnem do wrzątku i wyłożyć do góry dnem. Podawać z sosem owocowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak