Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parowce orkiszowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka orkiszowa 25 dag
woda pół szkl
cukier 1 łyzka
drożdże 1 dag
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Parowce orkiszowe

W ciepłej wodzie rozpuszczamy cukier i drożdże – kiedy zaczną rosnąć dodajemy resztę składników i wyrabiamy gładkie ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce na pół godziny do wyrośnięcia. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość,odrywamy małe kawałki ciasta, formujemy bułeczki i odkładamy na blat oprószony mąką. Zostawiamy bułeczki na 15 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie przekładamy je do parowaru i parujemy 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 09.01.2012 17:04
dziękuję
caralajna 09.01.2012 16:31
fajne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak