Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta po morawsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 kg
smalec 100 g
cebula 80 g
mąka 20 g
kminek 1/2 łyżeczki
cukier 25 g
ocet winny 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta po morawsku

Kapustę poszatkować i posolić, odczekać ok. 20 minut i włożyć do rondla, dolać wody i gotować 20 minut, a następnie dodać kminek, przykryć i gotować do miękkości. Posiekaną cebulę przyrumienić na tłuszczu, dodać mąkę i zrobić jasną zasmażkę dodając trochę zimnej wody. Gdy kapusta będzie miękka dodać zasmażkę, doprawić octem, cukrem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.05.2012 14:20
Smaczna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak