Zupa pomidorowa z lanym ciastem

Zupa pomidorowa z lanym ciastem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    2 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • przecier pomidorowy

    1 słoi
  • skrzydełka z kurczaka

    3 sztuki
  • jajko

    1
  • kopiasta łyżka mąki

  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zrobić wywar ze skrzydełek i pokrojonych w plasterki warzyw. Dodać przecier pomidorowy. Dokładnie wymieszać. Zrobić lane ciasto: do jajka dodać kopiasta łyżkę mąki i dobrze wymieszać widelcem. Następnie wlać całość do gotującej się zupy energicznie mieszając. Gotować chwilę na małym ogniu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wojtek10_89

19.07.2010 13:36
pyszności:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat