Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

knedle tyrolskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 400 g
bułka czerstwa 160 g
masło 30 g
żółtko jajek 2 szt
mleko zimne przegotowane 1 szkl.
proszek do pieczenia 3 g
sól do smaku
baleron

Przepis i sposób przygotowania na: knedle tyrolskie

Bułki bez skóry pokroić w kostkę, zarumienić na maśle. Do miski wsypać mąkę, dolać mleko, jaja, proszek i sól.Mieszać aż powstanie gładkie ciasto. Dodać pokrojony w kostkę boczek i posypać mąka. Uformować knedle o średnicy ok. 6 cm włożyć do posolonego wrzątku i gotować ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.05.2012 18:28
Warto tak robić.
krokodyl 15.04.2012 00:17
dzięki za komentarz
Marzena34 14.04.2012 17:19
uwielbiam knedle

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak