Filet z pieczonymi warzywami i chlebkiem pita

Filet z pieczonymi warzywami i chlebkiem pita

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • cukier

    1 łyżka
  • sól

    szczypta
  • oliwa z oliwek

    ok120 ml
  • pierś kurczaka

  • zielona papryka (świeża)

  • żółta papryka (świeża)

  • cukinia

  • marchew

    2
  • pieczarki

    ok15 dag
  • oliwa z oliwek

  • mozarella

    15 dag
  • woda

    pół (ciepła)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać z solą,dodać cukier,drożdże,wodę i oliwę.Zagnieść ciasto i odstawić na ok h.Podzielić na porcje,rozwałkować i smażyć z obu stron na suchej patelni do zrumienienia placków.
Mięso pokroić,posypać przyprawą do kurczaka i odstawić.
Papryki i marchew pokroić w paseczki,cebulę w krążki a cukinię w plasterki.Ułożyć na folii aluminiowej,dodać pokrojone pieczarki,posypać jarzynką,polać odrobinę octu winnego z białego wina i oliwę z oliwek.Piec w 180stopniach ok15-20min.
Mięso podsmażyć i na5min włożyć do piekarnika do warzyw,posypać startą mozarellą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat