Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluseczki \"galuszka\"

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 350 g
smalec 50 g
jajko 1 szt
proszek do pieczenia 1 szczypta
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kluseczki \"galuszka\"

Do miski z mąką dodać jajko, posolić i mieszając dodać wody tak, by powstało gęste ciasto, które można łatwo mieszać łyżką. Zostawić w ciepłym miejscu, aż pokarzą się pęcherzyki powietrza. W dużym garnku zagotować posoloną wodę i łyżeczką moczoną we wrzątku nabierać ciasto i wrzucać do wody. Ugotowane kluseczki zahartować w zimnej wodzie, odsączyć i wsypać do naczynia z mocno rozgrzanym smalcem, w celu ogrzania. Podawać z gulaszem, drobiem itp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.05.2012 18:26
No tak.
Anna152 25.02.2012 08:49
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak