Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

królik ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso królicze 800 g
szpinak 2 kg
mąka 40 g
smalec 70 g
ząbki czosnku 4 szt
koncentrat pomidorowy 30 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: królik ze szpinakiem

Mięso pokroić, posypać solą ze startym czosnkiem, posypać mąką i usmażyć. Szpinak umyć pare razy, oczyścić, chwilę gotować, odcedzić i osuszyć. Włożyć do dużego garnka, dodać koncentrat, posolić i dolać trochę wody. Na tym ułożyć mięso, przykryć i wstawić na 25 minut do nagrzanego pieca. Upieczonego królika podawać na warstwie szpinaku z gotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.05.2012 18:22
Fajnie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak