Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

królik po morawsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

królik 1/2 szt
oliwa 200 g
ząbki czosnku 4 szt
majonez 200 g
sałata 1 szt
cytryna 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: królik po morawsku

Mięso oddzielić od kości, pokroić, lekko rozbić tłuczkiem i nasmarować połową czosnku roztartego z solą. Smażyć na rozgrzanej oliwie na rumiano. Podawać przybrane plasterkami cytryny i liśćmi sałaty z frytkami. Osobno podać majonez wymieszany z roztartymi ząbkami czosnku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.05.2012 18:21
Super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak