Zupa z soczewicy

Zupa z soczewicy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • soczewica

    1 szklanka
  • olej

    2 łyżki
  • włoszczyzna

  • cebula

    1
  • 2 łyżki mąki

  • ząbek czosnku

  • pieprz Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • majeranek

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Przebraną i opłukana soczewice zalewamy wodą i gotujemy razem z włoszczyzną do miękka. na oleju szklimy posiekana cebulę, dodajemy 2 łyżki mąki, Zasmażkę rumienimy zalewamy woda i dobrze mieszamy. Zasmażkę dodajemy do soczewicy i gotujemy jeszcze kilka minut. Doprawiamy rozgniecionym czosnkiem, solą, pieprzem i majerankiem. Zupę podajemy z grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat