Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zając po bawarsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

comber i uda z zająca komplet
słonina 120 g
smalec 100 g
cebula 100 g
wino czerwone wytrawne 1 szkl.
krew z zajaca 0.5 szkl.
ocet winny 3 łyżki
koncentrat pomidorowy 30 g
mąka 25 g
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
chleb 2 starty

Przepis i sposób przygotowania na: zając po bawarsku

Mięso pokroić na kawałki, posolić, naszpikować słoniną i popieprzyć. Pokrojoną cebulę zarumienić w głębokim rondlu, dodać kawałki mięsa, przesmażyć, dolać wino wymieszane z krwią rozcieńczoną octem, czosnek roztarty z solą, natkę i chleb. Przykryć mięso wodą i dusić 1 godzinę. Miękkie wyjąć, do sosu dodać mąkę, koncentrat, przyprawić solą i pieprzem. Ponownie włożyć mięso i kilka minut poddusić. Podawać polane sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.05.2012 13:12
Lubię.
Betka 20.04.2012 06:55
mmm fajny pomysł;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak