Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zajac duszony

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przodek z zająca 1 szt
cebula 100 g
marchew 120 g
pietruszka 60 g
skórka z cytryny kawałek
cukier 30 g
ocet winny 2 łyżki
rosół 1 l
wino czerwone wytrawne 1 szkl.
galaretka porzeczkowa 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
pieprz ziarnisty 4 szt
ziele angielskie 2 szt
tymianek do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zajac duszony

Warzywa i pokrojona cebulę podsmażyć, cukier zarumienić i dodać do warzyw, włożyć mięso, skórkę z cytryny, przyprawy, dolać wino zmieszane z rosołem i dusić do miękkości. Sos zmiksować, doprawić octem, cukrem i galaretką. Mięso podawać polane sosem i ziemniakami gotowanymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.05.2012 13:10
Lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak