Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zając z Karlovych Varów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

comber zajęczy 1 szt
słonina 200 g
pure\'e z ziemniaków 600 g
śmietana 1 szkl.
mąka 50 g
jabłka 500 g
majonez korzenny 150 g
rodzynki 50 g
ketchup 1 łyżka
winiak 25 g
sok z cytryny 1 łyżeczka
rosół 3/4 szkl.
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zając z Karlovych Varów

Comber umyć, połamać kręgosłup, nasolić, popieprzyć, obłożyć plastrami słoniny i zawinąć nitką. W brytfannie rozgrzać tłuszcz, dodać pokrojoną cebulę i mięso. Piec ok. 1,5 godz. w dobrze rozgrzanym piecu, podlewając rosołem. Miękki comber wyjąć, pokroić w plastry, trzymać w cieple. Sos zlać do garnuszka, dolać sok z cytryny, posypać mąką, zarumienić, dodać posoloną śmietanę i zagotować. Mięso polać przecedzonym, doprawionym sosem i schować w ciepłe miejsce. Oczyszczone jabłka pokroić w kostkę, wymieszać z majonezem, winiakiem i ketchupem. Ziemniaki wymieszać z rodzynkami i 2 łyżkami śmietany. Mięso podawać z ziemniakami i sałatka z jabłek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.05.2012 13:06
Warto tak go zrobić.
fictor123 19.04.2012 21:02
fajne
krokodyl 29.03.2012 20:01
dzięki za komentarz
Marzena34 25.03.2012 14:30
a tym razem w pogoni za zajączkiem Ilonka wywędrowała nam do CZech.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak