Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto pigwowiec

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
cukier puder 1/2 szklanki
mąka 1 szklanka
cappuccino waniliowe 3 łyżki
czekolada deserowa 100 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
migdały 100 g
konfitura 1 z pigwy

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto pigwowiec

Żółtka ubijam z cukrem, dodaję cappuccino, proszek i mąkę. Ubijam na sztywno piane z białek, łączę z masą. Na sam koniec wsypuję pokruszone migdały. Piekę w formie keksówce ok. 35min \"do suchego patyczka\". Po ostudzeniu ciasto przekrajam na pół, na spód nakładam konfiturę z pigwy, akurat ja dodałam pigwę w syropie miodowym. Wewnętrzną stronę drugiej połowy delikatnie smaruję roztopiona czekoladą. Przykrywam, wierzch ozdabiam pozostałą polewą i migdałami. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 13.10.2013 16:03
smaczne i fajne
kala9287 29.01.2013 13:33
wspaniały przepis
Jastinka 05.11.2012 22:11
świetne
Dorian 16.10.2012 22:19
pycha
Monika-twin 26.08.2012 07:47
w koncu wiem,do czego moge uzyc jeszcze pigwe
Kas2 22.08.2012 11:16
ciekawa jestem smaku, bo nawet konfitury z pigwy jeszcze nie jadłam :)
Kuchareczka2 10.04.2012 08:47
wspaniałe
Adamorek 19.03.2012 13:44
jak mazurek
misia53 21.02.2012 20:37
a skąd wziąc konfiturę z pigwy?
aacaac 23.01.2012 14:26
lubię
mikrusiak 08.01.2012 19:23
nie próbowałam... ale myślę że się skusze...:)
caralajna 08.01.2012 19:17
lubię pigwę, ma taki egzotyczny aromat :)
sylwia / sytofala 08.01.2012 19:17
a jeszcze pigwy nie próbowałam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak