Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przepiórki na słoninie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

przepiórki 5 szt
słonina 300 g
smalec 150 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: przepiórki na słoninie

Ptaki natrzeć solą i włożyć do brytfanny na rozgrzany tłuszcz, piec około 20 minut. Słoninę, pokrojoną na 5 plastrów, zarumienić na patelni, położyć na talerzach i na każdym z nich ułożyć przepiórkę. Polać sosem z pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.05.2012 13:03
Zgadzam się.
Marzena34 18.04.2012 21:03
i powiało elegancją

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak