Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka duszona w warzywach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 40 dag
marchewka 1
pietruszka 1
cebula 1
seler 1/2
sól do smaku
tłuszcz do smażenia
bulion warzywny 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka duszona w warzywach

Polędwiczkę wieprzową nacieramy solą. Kroimy w kawałki 2-3 cm. Na rozgrzanym tłuszczu obsmażamy z wszystkich stron. Marchewkę kroimy w półplasterki, pietruszkę w plasterki, seler w kawałki, a cebulę na ósemki. Podsmażone polędwiczki zalewamy bulionem i dodajemy warzywa. Dusimy pod przykryciem do miękkości warzyw. Podajemy z ziemniakami i buraczkami. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renia1 30.11.2012 21:18
pyszne miesko i zdrowe warzywka naraz
MagdaXXX 25.05.2012 18:32
pychotka
Marlena/Kinia 11.01.2012 10:03
smaczny obiadek:) u nas rzadko poledwiczka jest dostepna w sklepie
smakowita 10.01.2012 16:05
smaczne mięsko
BernadettaP 10.01.2012 07:27
Polędwiczki zawsze mile widziane :-P
agnieszka137 09.01.2012 18:23
pycha! smacznie wygląda:)
anna186 09.01.2012 16:47
super przepis
Katarzyna/kate1980 08.01.2012 20:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak