Ciastka miodowe

Ciastka miodowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    50 dkg
  • masło

    25 dkg
  • cukier puder

    25 dkg
  • miód

    10 dkg
  • goździki

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Utrzeć masło z 2 łyżkami cukru pudru, stopniowo dodawać mąkę i miód i potłuczone goździki. Wyrobić ciasto i szybko formować małe bułeczki . Ułożyć je na wysmarowanej tłuszczem blasze i wstawić do piekarnika na ok 40 minut. Po upieczeniu posypać grubo cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat