Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paluszki ziemniaczane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 0,5 kg
mąka 200 g
jajko 1-2 szt
sól
pieprz
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: paluszki ziemniaczane

Ziemniaki (najlepiej ugotowane poprzedniego dnia) mocno wyciskamy przez praskę lub mielimy. Dodajemy mąkę, całe jajko i starty na grubych oczkach ser. Doprawiamy solą, pieprzem i słodka papryką. Jeśli jest za rzadkie dodajemy mąkę.Wszystko ze sobą mieszamy i formujemy paluch (grubości ok 2cm, długość ok.8-10 cm). Każdy obtaczamy w bułce i smażymy na głębokim oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 01.12.2012 17:53
super!!
przejs 18.01.2012 20:11
Ja bym kminku jeszcze dodała. Pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak